Vier broekmaten kleiner en lekkerder in mijn vel!

Door een verandering in mijn werk, lees: van actieve naar passieve werkzaamheden, ben ik de laatste jaren wat uitgedijd. Ik was me bewust van deze verandering, maar ik heb hier nooit mijn eetpatroon op aangepast, want wie denkt daar zelf nou aan?

Nadat ik volop van de zomer had genoten, tikte ik bijna de 100 kilo aan. Voor mij was de maat vol: er moest iets gebeuren! Rondom mij heen heb ik veel positieve dingen gehoord over FitFanatics. Dit liet mij besluiten dat ik contact op nam om samen met hun mijn doelen te gaan bereiken.

Iedereen weet vaak wel waar het probleem ligt, alleen het probleem in je eentje aanpakken is moeilijk. De keuze viel al snel op het traject van een half jaar. Het doel wat ik in mijn hoofd had, 85 kilo, leek het best haalbaar in deze periode. Mijn idee was om vier maanden écht te knallen en dan twee maanden kijken of ik het resultaat kon vasthouden. Aan de start van mijn traject waren Sander en Ellen op een welverdiende vakantie, wat ervoor zorgde dat ik de eerste vijf kilo op eigen houtje eraf heb gegeten en getraind. Zodra ze terug waren van vakantie is Sander gestart met het maken van een duurzaam voedingsschema. De metingen die iedere twee weken plaatsvonden, boden een stok achter de deur om vol te houden en door te gaan.

In mijn beleving ging het echt goed. Ik heb me rete strak aan het voedingsschema gehouden en mezelf zo’n vier maanden geen ‘escape’ toegestaan: Geen alcohol, geen friet en geen snoep. Hierbij trainde ik ook nog zes keer per week. Speciale dank naar mijn vrouw die apart kookte voor mij en mij de ruimte gaf om zoveel te trainen. Zonder haar was dit ook niet gelukt! Daarbij gaf ook mijn oudste dochter nog een extra stimulans. “Pap, als jij straks 80 kilo weegt trakteer ik op ijs!” zei ze. Na vier maanden zat ik op de 80 kilo, en daarbij ook mijn eigen doel, al ruimschoots voorbij. Nu konden we samen genieten van een lekker ijsje.

Ik ben erachter gekomen dat dit een andere manier van denken is geworden. Het biertje wat je thuis op de bank dronk leek vanzelfsprekend, terwijl ik me nu vaak afvraag of mij dit biertje wel waard is. Vaak kies ik er nu bewust voor om dit lekkere biertje te bewaren voor wat ‘specialere’ gelegenheden, want naar mijn mening geniet ik daar nu meer van.

Als ik terugkijk naar het afgelopen half jaar zie ik dat ik een goede balans heb gevonden. Ik begon op 98.3kg en zit nu op 81.5 kg, met een daling van 10.6% in vetpercentage. Mijn broekmaat is vier maten kleiner en ik voel me veel lekkerder in mijn vel. Mijn dank aan zowel team FitFanatics als mijn familie is groot. Zonder jullie was het niet zo goed en makkelijk verlopen!

 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?