Ingrediënten
• 0.5 theelepel geschilde en geraspte gemberwortel
• 0.5 eetlepel sesamolie
• 2 eetlepels sojasaus
• 125 gram zalmfilet zonder vel
• 1 eetlepel zonnebloemolie
• Een half bosje lente-ui
• 30 milliliter Chinese rijstwijn
• 200 gram broccoli
• 60 gram glasnoedels
Bereidingswijze
• Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Meng voor de marinade de gember, sesamolie en 1 eetlepel sojasaus in een kom
• Snij de zalmfilet in stukjes van ongeveer 3 centimeter en de bosui in schuine stukjes
• Voeg de zalm toe en schep alles door elkaar. Zet weg en laat 10 min. marineren
• Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok op hoog vuur
• Voeg de zalmstukken toe en bak al omscheppend 2-3 min. tot ze net gaar zijn
• Laat de zalm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten
• Voeg de rest van de olie toe aan de wok met de lente-ui en roerbak 2 min.
• Voeg de rijstwijn, broccoli, en de rest van de sojasaus en 60 ml water toe.
• Bak al omscheppend 3-4 min. of tot het vocht iets is ingekookt.
• Voeg de noedels toe en de zalm met de uitgelopen sappen
en schep alles om tot het goed warm is.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:35
- 550 gram per portie
- 639 kcal
- 33,3 gram eiwit
- 37,3 gram koolhydraten
- 39,4 gram vet