Ingrediënten salade:
- 250 gram zoete aardappel
- 50 gram prei
- 30 gram kipfilet (vleeswaar)
- 5 milliliter olijfolie
- 4 champignons
- 50 gram magere kwark
- 20 gram Remia Friteslijn
- 1 theelepel peterselie
- 1 takje verse koriander
Bereidingswijze
- Was de champignons en prei snij ze beide klein
- Schil en was de zoete aardappel en snij vervolgens in stukken
- Kook de zoete aardappel stukken in ongeveer 8 minuten beetgaar
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons in een paar minuten bruin
- Snij de plakjes kipfilet in reepjes
- Voeg de aardappel, prei, kipfilet en champignons samen in een kom
- Meng de kwark, Friteslijn en peterselie door elkaar
- Voeg een klein scheutje water toe om de dressing wat dunner te maken
- Lepel de dressing over de salade en garneer met een paar blaadjes koriander
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:20
- 490 gram per portie
- 398 kcal
- 14 gram eiwit
- 61 gram koolhydraten
- 8,6 gram vet