zoete aardappel soep

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1,5 liter water
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Chilivlokken naar smaak
  • Optioneel: verse basilicum als garnering

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
  2. Schil en snipper de ui, hak de knoflook fijn
  3. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en ui
  4. Voeg de blokjes zoete aardappel hieraan toe en roer door elkaar
  5. Giet 1,5 liter water samen met het groentebouillonblokje erbij en breng het aan de kook
  6. Zodra de zoete aardappel zacht is gebruik je de staafmixer om het tot een glad mengsel te maken (indien je een boerensoep wil, zorg dan dat je het niet allemaal kapot pureert)
  7. Voeg naar smaak peper, zout en chilivlokken toe. Vervolgens garneer je de soep af met de basilicum blaadjes (Je kunt ze ook klein snijden en door de soep mengen)
  8. Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/

Bijzonderheden

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:30
  • 400 gram per portie
  • 294 kcal
  • 4,1 gram eiwit
  • 57 gram koolhydraten
  • 3,6 gram vet

Bekijk hieronder diverse voorbeelden lunchrecepten.