Ingrediënten bodem
- 180 gram havermout
- 80 gram amandelmeel
- 7 medjoul dadels ontpit
- 40 gram honing
- 30 gram kokosolie
- 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
Ingrediënten kwark-fruitlagen
- 8 gelatine blaadjes
- 400 gram diepvries bosvruchten
- 600 gram magere kwark
- 50 gram honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht)
- Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier
- Vermaal de havermout tot meel in een keukenmachine of blender
- Voeg hier de dadels, amandelmeel, kokosolie, kruidnagelpoeder en 40 gram honing aan toe
- Meng alles in de keukenmachine tot een samenhangend geheel
- Stort het mengsel uit op de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel
- Maak de lepel evt. nat om plakken tegen te gaan
- Bak de bodem in 10-15 minuten af in de oven (let op dat de bodem niet te hard wordt)
- Laat afkoelen in de koelkast voordat je verder gaat
- Week ondertussen de gelatine blaadjes in koud water
- Doe de bosvruchten in de blender of pureer met een staafmixer
- Schenk de helft van de bosvruchtenpuree in een kookpannetje en verwarm
- Knijp het water uit 6 gelatine blaadjes en laat deze oplossen in de puree
- Zet het vuur uit en voeg de 50 gram honing toe
- Laat een paar minuten afkoelen en spatel dan de kwark er doorheen
- Schep de vulling op de taartbodem en zet in de koelkast
- Verwarm de andere helft van de bosvruchtenpuree
- Knijp het water uit 2 gelatine blaadjes en laat deze oplossen in de puree
- Zet het vuur uit en laat afkoelen in de koelkast totdat de puree iets is ingedikt
- Schep de puree voorzichtig in kleine porties over de kwarklaag en verdeel goed
- Laat de kwarktaart 3-4 uur opstijven in de koelkast, een hele nacht is nog beter
Bijzonderheden
Recept is op basis van 12 stukken
- bereidingstijd: 00:50
- 160 gram per stuk
- 212 kcal
- 7,8 gram eiwit
- 24,7 gram koolhydraten
- 7,6 gram vet